RSS

22 Aralık 2009 Salı

Cadillac Records



1950-60 Chicago... geçmişten o yıllara, hep alt insan statüsünde kalan(!) asil beyazların(!) kentlerinde, yaşam mücadelesi veren siyahi tayfanın çığlıkları Blues ve Rock coşkusuyla yükselişe geçer. Sert ve başkaldırışın en ritmik atılımı olan bu akım, kısa zamanda renk ayrımlarını siler süpürür... Bundan hoşnut olanlar, ilgisiz davrananlar, ticari hesaplarla ağzı sulananlar.. her kesimin bakışları altındadır özgür siyahiler..

Son dönemlerde izlemekten keyif aldığım, Blues ve Rock'ın devlerinin hayatına kıyısından köşesinden dahil olabileceğiniz, kulağınızın da pasını silecek güzel bir yapım Cadillac Records.. Beyoncé'un(♥) oyunculuğuda takdire layık (=

Konusu:
Tehlikenin ritmi, seksin etkisi ve özgürlüğün müziği.
Cadillac Records, müzik şirketi sahibi ünlü Leonard Chess’in yükşelişinin hikayesini ve Muddy Waters (Jeffrey Wright), Little Walter (Columbus Short), Chuck Berry (Mos Def), Willie Dixon (Cedric The Entertainer) ve muhteşem Etta James (Beyoncé Knowles) gibi firmasına kattığı unutulmaz şöhretlerin hayatlarını anlatıyor. 1950 ve 60ların Chicago’sunda seks, şiddet, yarış ve rock and roll dolu bu filmde Amerika’nın en önemli müzik efsanelerinin uçlardaki yaşamlarına tanık olacaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder